Skip to content

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene, men lurer du på noe annet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt!

Lager du spesiallbestillinger?

Ja, det gjør jeg! Ta kontakt om du har noen spesielle ønsker, så lager vi noe sammen.

Hvilke materialer bruker du?

Jeg bruker 925 sølv i mine smykker.
Noen smykker inneholder også 14 kt gull.

Hvordan vedlikeholder jeg smykkene?

Smykkene bør alltid oppbevares i esken sin eller i en lynlåspose når de ikke er i bruk. Unngå å bruke smykkene når du dusjer, bader, trener og sover. Hold de også unna kremer og kosmetikk da dette kan misfarge smykkene og fjerne glansen.

Smykker i blankt sølv eller gull:
Ved vanlig vedlikehold av smykkene kan du vaske de godt i lunkent vann og oppvaskmiddel. Bruk en myk tannbørste for å komme til i kriker og kroker. Skyll smykkene godt i rent vant og tørk de helt før de pakkes ned. Bruk gjerne en hårføner for å være sikker på at de er helt tørre. Dette er viktig for å holde de fine lengst mulig.
Er smykkene ekstra misfargede kan du forsøke dette: Kle en form med aluminiumsfolie og legg i smykket. Pass på at det berører folien, så ta heller flere omganger dersom du har mange smykker. Ha over godt med natron og/eller hornsalt og hell over kokende vann. La det virke til vannet er avkjølt og plukk ut smykket. Tørk det godt! Om nødvendig kan du ta en ekstra liten puss med en sølvklut nå som det verste er fjernet.
Holder ikke dette kan du forsøke sølvdypp/flytende sølvrens og/eller en pusseklut for sølv. Følg instruksjonene på produktet nøye, skyll godt og tørk smykkene når du er ferdig. Sølvdypp må ikke brukes for ofte da det sliter på smykkene!

Oksiderte smykker:
For oksiderte smykker vil oksideringen slites vekk på de mest utsatte flatene etter hvert som smykket brukes. Det kan derfor være nødvendig å friske opp oksideringen en gang i blant, på samme måte som man må pusse blankt sølv for å holde det fint. Dette kan jeg gjøre for deg ved behov, ta kontakt om du ønsker å friske opp oksideringen i ditt smykke fra meg.

Hva gjør jeg om smykket jeg ønsker ikke har størrelsen min?

Ser du et smykke du liker, men finner ikke størrelsen din i listen? Ta kontakt med meg! Alle smykkene kan tilpasses den størrelsen du trenger, så du kan alltid få akkurat det smykket du selv ønsker.

Hva gjør jeg om smykket mitt blir ødelagt?

Ulykker kan skje og om et smykke fra meg blir ødelagt, ta kontakt med meg! Jeg ønsker selvfølgelig at du skal få brukt smykket og mye er lett å fikse. Vi finner en løsning sammen.

Hvordan finner jeg ringstørrelsen min?

Du har tre alternativer for å finne ringstørrelsen din:

  • En gullsmed kan hjelpe deg med å finne ringstørrelsen din ved hjelp av en ringmåler. Dette krever da at du har mulighet til å møte opp fysisk hos dem.
  • Bruk en ring du allerede har som passer til fingeren du ønsker. Mål den innvendige diameteren av ringen og regn ut omkretsen (diameter i mm x 3,14). Dette gir deg en ca ringstørrelse.
  • Bruk en tråd, ta den rundt fingeren og marker der den overlapper. Mål deretter lengden mellom merkene. Pass på at du ikke tar tråden for stramt eller løst rundt fingeren. Gjør gjerne dette flere ganger for å være sikker på størrelsen.

Husk at alle fingrene dine normalt har ulike størrelser, så mål derfor den fingeren du ønsker å ha ringen på. Fingrene endrer seg også litt i løpet av dagen. Du har normalt tynnere fingre om morgenen enn om kvelden. Er fingrene dine varme er de normalt tykkere enn når du har kalde fingre. Dette kan være lurt å huske på slik at du velger en ring som er komfortabel hele dagen lang. Det er også lurt å gå opp en størrelse dersom du ønsker en bred ring eller er usikker på størrelsen.

Hvor lages smykkene?

MaGu Smykker holder til i Flateby og alle smykkene lages av Marita.

Kan jeg bestille utenfor Norge?

Nei, foreløpig er det kun mulig å bestille smykker innenfor Norge.

Handlekurv
Back To Top
Search